Vinden nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

Van plan een camper bus te kopen en de wereld te ontdekken? Let dan hierop

Droom jij er ook al jaren van een prachtige camper om hiermee de wijde wereld te ontdekken? Misschien om er wel in te leven voor een lange tijd of om mee op vakantie te gaan voor een paar weken. Dan zijn er wel behoorlijk wat zaken waar je rekening mee moet houden. Het ‘camper leven’ is natuurlijk geweldig, maar wordt vaak wel geromantiseerd. In deze blog hebben we een paar punten voor je opschreven die je helpen in de overweging om een eigen mobiele bus aan te schaffen. 

Houd rekening met stroom 

Het voordeel aan een camper is dat je veel voorzieningen hebt. Denk aan een koelkast, aanrechtblad, gasfornuis, tafel, bed en misschien wel een toilet. Zoals je weet hebben de meeste van deze voorzieningen stroom nodig. Gelukkig heeft een camper vaak een grote accu waarop de apparaten kunnen werken, alleen deze heeft niet oneindig energie. Kijk dus altijd goed bij het aanschaffen van de auto in welke staat de accu is. Je wilt natuurlijk niet zonder niet zonder stroom zitten als je midden in de natuur bent waar geen stroomvoorziening te vinden is.  

Parkeer plekken 

Het voordeel van een camper is dat je ontzettend mobiel bent. Helaas kun je niet overal met de camper parkeren, in ieder geval niet gratis. Natuurlijk kun je een plekje reserveren op een camping, maar het kan ook wel eens voorkomen dat deze helemaal volgeboekt zijn. Dan word je wel geforceerd om op een parkeerplaats te slapen die niet altijd even comfortabel is. Sommige parkeerplekken zijn nou eenmaal niet zo veilig en er lopen soms rare types rond. Wij adviseren je om dus altijd goed van tevoren uit te zoeken op welke plekken je zorgeloos je camper kunt parkeren. 

Levensduur en bouwjaar 

Een van de meest voorkomende vragen wanneer mensen op zoek zijn naar een nieuwe camper is: hoe lang gaat een camper mee? En dat is niet zo gek, want de levensduur van een camper is ontzettend belangrijk. Er worden namelijk veel campers aangeboden die uit een bouwjaar komen van tientallen jaren geleden. Hoe ouder de auto is, hoe korter deze mee gaat. Bovendien zijn oude campers niet energiezuinig waardoor je uiteindelijk veel geld kwijt bent aan benzine of diesel kosten.  Heb je nog een oude camper in de schuur staan en wil je deze verkopen om het geld te gebruiken voor een nieuwe? Dan kun je eenvoudig via Wij kopen campers je camper verkopen en je hoeft verder helemaal niks te doen. Je ontvangt een eerlijke prijs en een vrijwaringsbewijs van de camper.  Zo eenvoudig gaat het.