Vinden nu
Image default
Aanbiedingen

Een een-twee-drietje over entresolvloeren. 3 veelgestelde vragen beantwoord

Een een-twee-drietje over entresolvloeren. 3 veelgestelde vragen beantwoord

In deze blog vindt u een een-twee-drietje over entresolvloeren. Met andere woorden: in deze blog zullen we drie veelgestelde vragen over entresolvloeren voor u beantwoorden. Zo krijgt u onder meer antwoord op de vraag wat een entresolvloer is en hoe het nog wel meer wordt genoemd. Ook zullen we wat dieper ingaan op de verschillende toepassingsmogelijkheden en, niet geheel onbelangrijk uiteraard, de voordelen van een entresolvloer. Bent u benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder!

 

Wat is een entresolvloer en hoe wordt het nog wel meer genoemd?

Een entresolvloer is een zelfdragende constructie vervaardigd uit een lichtgewicht, maar hoge kwaliteit staal. Zelfdragend houdt in dat de constructie niet op pilaren of palen hoeft te steunen voor support. Een entresolvloer is eigenlijk een andere benaming voor tussenvloer, want ‘entre’ vertaalt zich als ‘tussen’ en ‘sol’ als ‘vloer’ = tussenvloer. Het is dan ook een vloer die als het ware tussen twee al bestaande verdiepingen in een fabriekshal, magazijn of ander bedrijfspand wordt geplaatst. Naast tussenvloer wordt een entresolvloer ook wel een Mezzanine vloer, etagevloer of verdiepingsvloer genoemd. Zoals hieronder zal worden uitgelegd, kan een entresolvloer op diverse manieren worden ingezet.

 

Op welke manieren kan een entresolvloer worden toegepast?

Heeft u last van ruimtegebrek en heeft uw magazijn, fabriekshal of ander bedrijfspand een hoog plafond, maar wordt die ruimte op dit moment nog niet (volledig) benut? In dat geval kan een entresolvloer een hele eenvoudige en relatief goedkope manier zijn om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Door het plaatsen van een entresolvloer krijgt u er in één klap tientallen vierkante meters aan vloeroppervlak en extra opslagruimte bij, waardoor het ruimtegebrek als sneeuw voor de zon verdwijnt. Naast het opslaan van goederen kunt u de verkregen ruimte uiteraard ook gebruiken voor andere doeleinden, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een moderne kantoortuin. Ook in veel sportscholen en warenhuizen zien ze de voordelen van een entresolvloer in.

 

Wat zijn de voordelen van een entresolvloer?

Zoals hierboven al is genoemd, kan een entresolvloer een mooie oplossing zijn bij ruimtegebrek. Hoewel een dergelijke vloer het nodige kost in aanschaf, bent u met verbouwen en vooral verhuizen nog steeds vele malen duurder uit. Daarnaast is de vloer zo geplaatst en, indien gewenst, ook zo weer gedemonteerd. De constructie wordt namelijk als een handig bouwpakket geleverd, inclusief duidelijke instructies. Een kind kan de was doen!

 

https://www.noltemezzanine.nl/