Vinden nu
Image default
Auto’s en Motoren

Sloopauto verkopen? Denk hier goed aan!

Heb je van jouw verzekeringsmaatschappij slecht bericht ontvangen? Is jouw auto definitief total loss verklaard? Dan sta je absoluut niet in de gewenste situatie. Je moet namelijk niet alleen een nieuwe auto kopen, maar je moet ook nog eens kijken wat je met jouw huidige sloopauto gaat doen.

Ga je jouw sloopauto verkopen Rotterdam? Dan heb je sowieso een verstandige keuze gemaakt. Op deze manier weet je zeker dat er nog iets nuttigs met sommige delen van jouw auto gedaan gaat worden. Zo kunnen mogelijk nog bepaalde onderdelen gebruikt worden, terwijl bijvoorbeeld ook al het metaal gerecycled kan worden.

Daarnaast kun je hier ook nog een klein bedrag mee verdienen. Je moet niet verwachten dat je nog 5000 euro voor jouw sloopauto gaat krijgen, maar enkele honderden euro’s zou zeker mogelijk moeten zijn. Voordat je jouw sloopauto gaat verkopen, zijn er enkele zaken waar je goed aan moet denken.

Haal je auto leeg

Dit is wellicht de belangrijkste tip; haal je hele auto leeg. Haal je dashboardkastje leeg, check de ruimte onder je stoelen goed en check ook de kofferbak van jouw auto. Het is immers onwijs zonde als er nog allerlei spullen in jouw auto achterblijven; de kans is klein dat je die spullen ooit nog eens terug gaat zien.

Maak duidelijke afspraken

Heb je een partij bij jou in de buurt gevonden die jouw schadeauto op wilt kopen? Maak dan duidelijke afspraken met deze partij. Maak bijvoorbeeld duidelijke afspraken over het bedrag, over de voorwaarden en over de manier van betalen. Maak ook goede afspraken voor de sloopauto ophalen. Bespreek bijvoorbeeld waar en wanneer de sloopauto opgehaald kan worden; ter plekke kan vervolgens de deal helemaal afgehandeld worden.

Neem contact met jouw verzekeringsmaatschappij op

Tot slot is het ook nog nuttig om contact met jouw verzekeringsmaatschappij op te nemen. Geef bij jouw verzekeringsmaatschappij aan dat je jouw sloopauto gaat verkopen en wacht de reactie vanuit hun kant af. Mogelijk krijg je nog handige tips voor het afhandelen hiervan. Tevens moet de verzekering van deze auto stopgezet worden. Ga je een nieuwe auto kopen? Dan kun je voor die nieuwe auto weer een nieuwe verzekering afsluiten!