Vinden nu
Image default
Banen en opleidingen

Hoe weet je of je het juiste salaris krijgt?

Of je nu een nieuwe baan hebt of al jaren voor dezelfde baas werkt; het is altijd handig om te kijken of je wel het juiste salaris krijgt. Het kan zomaar zijn dat je voor hetzelfde werk minder of meer betaald krijgt dan jouw collega. Dit is natuurlijk niet eerlijk. Voordat je een nieuwe baan aanneemt kun je in veel gevallen al zien wat je gaat verdienen. Woon je in de omgeving van Den Haag en zoek je een nieuwe baan? Dan kun je zoeken op vacatures Den-Haag. Hier zie je overzichtelijk per branche wat je kunt gaan verdienen in deze functie.

Kijk naar wat je gemiddeld zou moeten verdienen

Natuurlijk kun je bij een sollicitatiegesprek onderhandelen over het salaris. In sommige gevallen kan dit voordelig uitpakken en kun je meer verdienen, maar dit is niet altijd het geval. Wanneer je al werkzaam bent bij een bedrijf en je het idee hebt dat je niet genoeg verdient, kun je ook een gesprek aangaan. Misschien heb je in de wandelgangen gehoord dat je minder krijgt dan jouw collega’s. Door online salaris vergelijken zie je wat je gemiddeld zou moeten verdienen voor het werk dat jij uitvoert. Met deze gegevens sta jij stevig in je schoenen om het gesprek aan te knopen en zie je direct of jij genoeg betaald krijgt of dat je meer of juist minder krijgt.

Verschillend inkomen per regio en branche 

De salarissen in Nederland verschillen enorm per stad en per branche. Ook ligt het aan jouw opleidingsniveau hoeveel je betaald krijgt. Het kan zomaar zijn dat je voor dezelfde baan in een andere stad een heel ander inkomen krijgt. Dit kan soms in je voordeel werken maar niet altijd. Door te kijken naar het gemiddelde per stad en per baan, krijg je een beter beeld van wat jij zou moeten verdienen. Deze gegevens kun je meenemen tijdens jouw sollicitatiegesprek of tijdens een tussentijds gesprek op het werk. Hierdoor heb je een stok achter de deur en kun je mogelijk onderhandelen over jouw nieuwe salaris.