Vindennu

Tuin- en parkmachines voor particulieren en bedrijven

Iedereen die rondom zijn huis of pand een groot oppervlakte aan tuin en bestrating heeft, heeft daarvoor verschillende machines in de opslag staan. En dat is niet verwonderlijk, want het onderhoud van tuinen, parken en bestrating is een energievretende klus die ook veel tijd in beslag neemt. Een van de bekendste machines is natuurlijk de grasmaaier. Vaak zijn dit grote machines die ook meer functies hebben of uitgebreid kunnen worden met accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opvangbak of aanhanger. Nog zo’n machine is de veegmachine. Ook hiervoor geldt dat deze meer kan dan alleen maar vegen. Althans als u beschikt over een professioneel exemplaar. Een veegmachine kan zelfs omgebouwd worden naar sneeuwmachine zodat u moeiteloos gladheid kunt bestrijden.

Het gemak van een onkruidmachine

Onkruid is bijna iedereen een doorn in het oog. Het is niet om aan te zien, groeit hardnekkig en snel. Nu er nieuwe wetgeving rondom het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen is, wordt vaak gezocht naar een alternatieve oplossing. En dat is een onkruidmachine. Een onkruidmachine ziet er een beetje uit als een elektrische handgrasmaaier, maar is niet voorzien van messen, maar van staalborstels. Deze borstels verwijderen onkruid grondig en snel.

Hoe werkt een onkruidmachine

Er zijn uiteraard verschillende soorten, maar wij zullen er één uitleggen. Gemiddeld heeft een onkruidmachine een werkbreedte van een halve meter. Onder de afdekkap zitten 10 stalen borstels. Het verschil zit hem vaak in de motor bij deze machines. Lichtere motoren voor een kleiner oppervlak en geschikt voor particulieren tot zware motoren die probleemloos een dag achter elkaar hun werk doen. Vaak zijn ze in hoogte afstelbaar. De wielen kunnen van plastic zijn of bestaan uit luchtbanden, waarbij de laatste onze voorkeur hebben. De luchtbanden maken de machine behendig en makkelijk te besturen. Extra beschermkappen kunnen bescherming bieden tegen steenslag.

Voor meer info :