Vinden nu
Image default
Electronica en Computers

Bedrijfsprinters

Als je het woord ‘printers’ hoort, dan is er een grote kans dat je denkt aan een printer die je in de huis hebt staan en waarmee je documenten kunt printen en misschien ook nog kunt scannen en kopiëren. Toch zijn er nog veel meer printers, want het coderen van verpakkingen kan niet met een gewone printer waarmee je documenten print. Voor het coderen van verpakkingen kunnen verschillende printers gebruikt worden, namelijk de thermal transfer printer, de inkjet printer, de hot foil printer en de laser printer.

Een thermal transfer printer, die print de informatie vaak direct op de verpakkingsfolie. Het is bij deze printer ook mogelijk om op etiketten af te drukken. Vaak kan je met deze printer een datum, tijd, lotnummer, logo of barcode printen. Ideaal dus voor bedrijven die levensmiddelen verkopen. De inkjet printer wordt heel erg vaak gebruikt voor het coderen van primaire verpakkingen. Er kunnen 1 tot 5 regels tekst, logo’s en barcodes geprint worden op erg veel verschillende materialen. De hot foil printer heeft een goede reputatie bij de farmaceutische- en voedingssector. Op medicijnen zie je dan ook vaak een etiketje staan met tekst, waar deze printer zeker voor gebruikt kan zijn. bij etiketteertoepassingen met hoge snelheden wordt deze ook erg vaak gebruikt. Ten slotte de laser printer, deze printer wordt steeds meer gebruikt ter vervanging van de inkjet printer. De printer kan ook interessant zijn voor het coderen van etiketten, folie en ga zo maar verder. De laser maakt een kwalitatieve markering zonder verbruikskosten, wat zeker handig is.

Voor het printen een barcode, een logo, een lotnummer of nog veel meer is er dus een ruime keuze uit printers. Bij twijfel kan je je door een bedrijf altijd laten informeren over de mogelijkheden met de printer en of dit voor jouw bedrijf geschikt is.

Voor meer info : http://kba-metronic.com/nl/