Vinden nu
Image default
Mode en Kleding

Het ontstaan van de Fjällräven Kanken rugzak

Echte buitenliefhebbers weten het: Niet alle rugzakken zijn hetzelfde en ja, er is maar één echte Kanken! Wat maakt Fjällräven Kanken rugzak, of kortweg Fjallraven, zoals die-hard fans het noemen? Een DIN A4-map past in de klassieke 300 grams rugzak Fjällräven Kanken, maar ook in een heleboel buitenspullen. Maar niet alleen voor de groten, de rugzak is ook beschikbaar voor de mini’s en in verschillende maten voor grotere tours. Een echte allrounder – met een onderscheidend Kanken-design sinds 1978!

In 1978 lanceerde Ake Nordins de eerste Fjällräven Kanken-rugzak om houdingsproblemen bij Zweedse schoolkinderen te voorkomen. Zijn idee van gemakkelijk dragen was een bom en Fjallraven Kanken is al meer dan 35 jaar een integraal onderdeel van de Zweedse klaslokalen.

Integendeel: de Zweedse rugzak is populair buiten de landsgrenzen en echte trendsetters vertrouwen op de rugzakmodellen van Fjaelraeven Kanken in hun vrije tijd, maar ook op het werk. Vooral praktisch? De extra draaggrepen van Fjaellraeven Kanken maken er een tas en rugzak van. Perfect geschikt voor elke locatie en elk type gebruik.

Alleen rechte ruggen zijn gezonde ruggen, zoals Ake Nordins in 1960 wist toen hij nog een tiener was die de bossen van Zweden vol met spanten doorkruiste. Het is daarom vooral belangrijk om de last die moet worden gedragen gelijkelijk over beide schouders te verdelen.

Daarom bouwde Nordins zijn eerste rugzak van een houten frame en een katoenen zak. Het prototype van een latere Fjallraven-rugzak is geboren. Ook vandaag de dag is het nog steeds waar: Tuurlijk, boodschappentassen zijn leuk, maar wat is er praktischer en gezonder dan een (Fjaellraeven) rugzak?