Vinden nu
Image default
Zorg

Traditional Chinese Medicine; acupunctuur in omgeving Elst

Bij acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken. Het gaat er vooral om dat er kleine, dunne naaldjes in de huid geprikt worden. Door het prikken van de naaldjes op specifieke plekken van het lichaam en combinaties hiervan, komt je energiestroom weer in balans. In het dorp kun je ook een afspraak maken om geholpen te worden met acupunctuur Elst.

Acupunctuur kan namelijk vele kwaaltjes en klachten oplossen. Het wordt vooral gebruikt bij pijnklachten. Denk hierbij vooral aan nek- en rugklachten of hoofdpijn en migraine.

Bij de huisarts krijg je bij migraine eerst bètablokkers voorgeschreven, dit is vaak bedoeld als preventieve behandeling bij regelmatige migraine aanvallen. Maar ook acupunctuur behandelingen in Elst kunnen helpen om migraine aanvallen te verminderen. Wanneer iemand last heeft van migraine krijgen ze aanvallen van een bepaalde soort hoofdpijn. Vaak begint deze plotseling en zit het aan een kant van het hoofd. Het is een stekende en bonzende pijn en kan gepaard gaan met misselijkheid, braken en diarree. Vaak kun je ook slecht tegen harde geluiden en fel licht tijdens een aanval.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat acupunctuur (ook in Elst) de aanvallen kan verminderen. Vaak is er na een aantal behandelingen al flink wat effect te merken. Een acupuncturist in Elst kan ervoor zorgen dat de oorzaak van migraine wordt aangepakt in plaats van de symptomen.

Welke soorten hoofdpijn kunnen nog meer behandeld worden met acupunctuur in Elst?

Sommige mensen hebben last van pijnstiller afhankelijke hoofdpijn. De hoofdpijn wordt veroorzaakt omdat er regelmatig paracetamol of vergelijkbare pijnstillers worden genomen om hoofdpijn te verminderen. Maar juist door een overmatig gebruik van pijnstillers kan er hoofdpijn ontstaan. Zo blijf de cirkel rondgaan. Ook bij deze hoofdpijn kan de pijn verminderd worden door een aantal acupunctuur behandelingen bij de acupuncturist in Elst.Gerelateerde artikelen

Overstappen zorgverzekering 2019

Creƫer een vrolijk gezin