Vinden nu
Image default
Financieel

Welk factoring debiteuren kies je?

Je hebt de keuze gemaakt om gebruik te maken van factoring. Nu rest de vraag, welke factoring debiteuren kies je? Zodra je online opzoek gaat naar verschillende bedrijven komt er een hoop informatie op je af. In dit artikel geven wij je vier tips om je keuze te vergemakkelijken.

Faillissementsrisico

De eerste tip is om goed te letten op de voorwaarden. Een van de voorwaarden die een factoring debiteuren aan kan bieden is de afdekking van het faillissementsrisico. Niet alle factoring debiteuren verzekeren dit risico. Op het moment dat het risico op faillissement voor je verzekerd wordt kan dit je een hoop zorgen en kosten schelen. De controle op kredietwaardigheid van je klant hoef je niet meer zelf op voorhand te onderzoeken. Dit scheelt je zowel tijd als kosten. Daarnaast kan je zorgeloos zaken doen met je klant, omdat je zeker weet dat je geen financieel risico loopt. Daarnaast is het debiteurenbeheer ook van belang. Het debiteurenbeheer is een onderdeel dat een factoring debiteuren van je kan overnemen en een voorwaarde waar je goed op moet letten. Het voordeel, als een factoringbedrijf jouw debiteurenbeheer overneemt, is dat je af bent van de administratieve afhandeling van de factuur. Jij hoeft in dat geval niet meer te monitoren wanneer je factuur vervalt en bij te houden wanneer je het verdere debiteurenbeheer dient uit te voeren. Een bijkomend voordeel is dat jouw klantrelatie commercieel kan blijven.

Kosten

Vergelijk de verschillende kosten voor factoring debiteuren en bekijk welke voorwaarden daarbij horen. Het is handig om op voorhand te bekijken welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn. Wil je graag tijd besparen en geen zorgen meer hebben rondom het debiteurenbeheer voor jouw facturen dan is het belangrijk om dit mee te nemen in je keuze. Bekijk in dit geval de kosten voor factoring debiteuren die dezelfde voorwaarden hanteren.