Vinden nu
Image default
Financieel

Subsidie aanvragen laten ontzorgen

Als eigenaar van een woning zijn er tegenwoordig een hoop manieren om te verduurzamen. Zonnepanelen hebben een aantrekkelijke terugverdientijd en isoleren is fijn om de kou buiten te houden. Alleen zijn dit soort investeringen vaak prijzig. Vandaar heeft de overheid de ISDE subsidie in het leven geroepen. ISDE subsidie aanvragen kan alleen lastig zijn, u moet voldoen aan voorwaarden en bij het maken van een fout loopt u duizenden euro’s mis.

Een aantal zaken waar u op moet letten is dat u een nieuwe warmtepomp of zonneboiler moet aanschaffen. Daarnaast mag u deze installaties niet zelf installeren. Dit moet gebeuren door een erkende installateur, anders komt u niet in aanmerking voor de subsidie. Van belang is dat u de factuur en het betalingsbewijs goed bewaart, deze heeft u nodig om de subsidie uiteindelijk aan te vragen. De ISDE subsidie moet u uiterlijk 12 maanden na de aanschaf van de producten indienen.

Duizelt het u al bij al deze voorwaarden? U moet ook nog eens inloggen met uw Digi-D en een reeks vragen beantwoorden. U kan deze subsidie zaken ook uitbesteden. De meeste subsidiebureaus zijn alleen niet transparant over de kosten en hoe ze te werk gaan. U kan ook gebruik maken van slimme subsidietools waardoor altijd duidelijk is wat u kan verwachten. Zo kan u de subsidie warmtepomp laten checken met de slimme software van Simpel Subsidie. Daarmee heeft u snel uw kansen in beeld.

 

Gerelateerde artikelen

De XRP koers kan voor verwarring zorgen vanwege Ripple

Neem een taxateur in de arm in regio Delft

Een AOV Verzekering van Movir