Vinden nu
Image default
Bedrijven

Alleen het beste voor je koe

Als boer wil je ervoor zorgen dat je koe het beste leven heeft wat maar mogelijk is. Hier kun je als boer een hoop verschillende dingen aan doen. Daarnaast wil je ook dat de koe, tijdens zijn leven, zoveel mogelijk melk geeft. Met behulp van een juiste stal weet je zeker dat de koe een goed leven heeft en krijgt. Daarnaast moet je ook denken aan de verschillende hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en dat de koe een goede tijd heeft.

Het is namelijk belangrijk voor de melk, dat de koe tevreden blijft. Daarnaast moet de koe ook netjes schoon blijven om ervoor te zorgen dat ze geen infecties oploopt, want dit kan nog wel eens verkeerd uitpakken. Met een koeborstel kun je ervoor zorgen dat je koe altijd schoon is. De koeborstel is een speciale borstel die je in de stal kunt installeren en ieder moment kunt gebruiken. De borstel lijkt een beetje op de borstels die gebruikt worden bij een auto wasstraat. Deze machine zorgt ervoor dat de koe op elke plek netjes gereinigd word. Dit vermindert de kans op infecties en andere bacteriële infecties. Daarnaast komt een koeborstel ook op de plekken waar je eigenlijk met de hand niet bij kunt komen. Hierbij moet je denken aan de meeste vieze plekken op de koe, de onderkant.

Met een beetje agrarisch advies van een goed bedrijf als Wijsman kun je al een heel eind komen met betrekking tot spullen die je voor de koe kunt gebruiken. Er zijn een hoop verschillende soorten apparaten, spullen, maar ook stalinrichting dingen die voor een hoop boeren nu nog onbekend zijn. Met een klein beetje onderzoek kom je vaak al een heel eind en als boer heb je daar ook nog profijt van. Je wil dat je koe lang gezond blijft.

Voor meer info :